OG EG TILGIR ALDRI DEG
 
Y NO TEKES PERDON  
 
Mel: Francisco Rotundo/ Floreal Ruiz.  Tekst: Sara Rainer
Norsk tekst: Britt-Synnøve Johansen

 
Både Ruiz og Rotundo kom fra Buenos Aires. Rotundo var en dyktig pianist og orkesterleder, mens Ruiz, med klengenavnet El Tata (bestefar) var en av de store sangerne på 40-tallet. Han sang med en innlevelse og letthet som grep alle som hørte ham. El Tata døde syngende.
 
Denne sangen er en kraftfull, eksplosjon av en tango. Full av bitterhet og innestengte følelser ender den i et crescendo med: Og eg tilgir aldri deg!
 
Hvorfor valgte jeg å ta denne sangen med på Skyt meg med tre roser? I februar 2009 reiste jeg til Buenos Aires for å føle byen på kroppen, gå i gatene det synges om, se havnen der alle som innvandret til Argentina kom seilende inn. Havnen som ble symbolet for lengsel, smerte, savn.
 
På min leting etter tangoens hjerte kjøpte jeg med meg hjem til Norge mange tangoinnspillinger. Så begynte jeg å lytte meg gjennom, sang for sang. Det ble over 1000 sanger til slutt. Da jeg satte på cd’en med Alberto Morán og hans Orchestra Típica ble jeg totalt overveldet. Jeg kunne hatt med hver eneste sang! Det var spesielt to sanger som fjetret meg. Den ene var Un Infierno (Et Helvete) og den andre var Y No Ténes Perdon. Det var Y No Ténes Perdon valget til slutt falt på. Un Infierno var for øvrig en av de største suksessene til Ruiz/Rotundo.
 
Klikk her for tekst og musikk.