LITLE GUTT PÅ BACHIN  
 
CHIQUILIN DE BACHIN  
 
Mel: Astor Piazzolla.  Tekst: Horacio Ferrer
Norsk tekst: Britt-Synnøve Johansen

 
I Buenos Aires finnes det uendelig mange caféer og restauranter der man kan nyte et glass, en cortado eller en bedre middag. Mens en sitter der kan en oppleve at det kommer bort fattige, skitne barn i slitte klær med unnvikende blikk. De legger noen småting på bordet ditt, det kan være en pakke med blyanter, et par tennissokker eller lignende. Så går de videre til neste bord og gjør det samme der. Når de har tatt for seg alle gjestene, kommer de tilbake for enten å få penger fra deg for det de har lagt på bordet ditt, eller plukke det med seg og gå videre til de neste bordene, og deretter videre til neste kafé. Mange av kafégjestene lar barna få med seg det de har lagt på bordet sammen med noen mynter. En og annen barmhjertig samaritan inviterer barna til å sitte ned og lar dem spise et varmt måltid sammen med dem.
 
I 1969 satt en vennegjeng som inkluderte bl.a. Astor Piazzolla og tekstforfatter Horacio Ferrer og spiste på restauranten Bachín da han plutselig stod der foran dem, den lille gutten med de skitne klærne og det gamle blikket. Vennegjengen ble sittende og lure på hvordan livet egentlig artet seg for denne gutten og de begynte å følge etter ham gjennom gatene i Buenos Aires. Møtet med gutten ble til den rørende sangen Chiquíllin De Bachín, en sang om fattigdom, sorg, lengsel og skam. Guttens skam over sin livsituasjon og sin egen mor, og vår skam fordi vi ikke gjør mer for disse barna.
 
Denne sangen, sammen med Balada Para Un Loco (Ballade for ein galen) ble massive suksesser for Piazzolla og Ferrer.
 
Litle gutt på Bachín var en av de første sangene jeg startet på i dette prosjektet.  Det var noe med denne sangen som tiltrakk meg. Tangopoeten Horacio Ferrer har her laget stor poesi om en virkelighet som er så altfor hard. Hans fantastiske tekst frembringer bilder som får en til å gråte. Dette er en gripende trist tekst om et liv i motvind, og den er samtidig et sterkt innlegg til samfunnsdebatten i Buenos Aires.
 
Klikk her for tekst og musikk.