DEN DAG DET E MEG DU ELSKE
 
EL DIA QUE ME QUIERAS  
  
Musikk: Carlos Gardel.  Tekst: Alfredo Le Pera 
Norsk tekst: Britt-Synnøve Johansen
 
Filmmusikk fra filmen med samme navn. I motsetning til hva mange tror, kalte aldri Gardel selv El Día Que Me Quieras for en tango. Han omtalte den ganske enkelt som en sang, men den er tydelig influert av meksikansk bolero.
 
Teksten er skrevet av en tekstforfatter Gardel arbeidet mye sammen med, Alfredo Le Pera. Men det levnes ingen tvil om at den er mer enn inspirert av et dikt av den meksikanske poeten Amado Nervo, som Le Pera var en stor beundrer av. Diktet og sangteksten har samme tittel, og starter verselinjene med de samme ordene.
 
Carlos Gardel, også kalt El Zorzal (sangtrosten) er den mest kjente og høyest elskede tangosanger gjennom tidene. Han ble født i Toulouse i Frankrike i 1890. Hans far er ukjent, og to år gammel flyttet han sammen med sin mor til Argentina. Han sluttet tidlig på skolen, hans kall var musikken, som han levde og åndet for. I begynnelsen sang han folkemusikk, men i 1917 fremførte han for første gang en tango, Mi Noche Triste, i Buenos Aires. Siden den gang hadde han alltid tango på repertoaret.
 
El Día Que Me Quieras er en nydelig, romantisk sang, så typisk for Gardel. Den er lengsel, håp og drømmer, alt Gardel hadde en egen evne til å utrykke som artist. Dette er sangen Gardel/Le Pera fikk mest berømmelse med sammen.
 
Filmen El Día Que Me Quieras var noe av det siste Gardel rakk å gjøre. Han filmet den og Tango Bar i januar/februar 1935, og bestemte seg deretter for å legge ut på en lang turné til en rekke sør-amerikanske land i april. Turnéen endte brått og tragisk. Gardel døde på høyden av sin karriere, sammen med blant andre Alfredo Le Pera, i et tragisk flykrasj på flyplassen i Medellín, Columbia, 24 juni 1935. Folk over hele Sør-Amerika sørget over den drepte tangostjernen som for mange var selve personifiseringen av tangoens sjel.
 
Da jeg hørte denne sangen første gang, ble jeg fullstendig  bergtatt. Jeg visste umiddelbart at den måtte med på utgivelsen. Det var i siste time, ja på overtid, faktisk, men vi klarte det. Jeg elsker denne nydelige perlen av en sang, og syns den setter det perfekte punktum for Skyt meg med tre roser.
 
Klikk her for tekst og musikk.